Moneda virtuală Bitcoin a fost, de asemenea, criticată serios din partea celei mai mari instituții financiare din Europa. Ar deveni irelevant pe piața criptomonedelor.

Pe fondul efectelor larg răspândite pe piețele de criptomonede în urma prăbușirii unei burse majore de criptomonede, Ulrich Bindseil, șeful infrastructurii pieței și plăți la BCE, și Jürgen Schaaf, consilier, aruncă o privire asupra poziției noastre față de Bitcoin.

Într-o postare pe blogul BCE intitulată „Ultima rezistență a Bitcoin”, cei doi experți au spus că, pentru susținătorii bitcoin, stabilizarea aparentă a prețului său în această săptămână „semnalează o pauză pe drumul către noi maxime”.

„Mai probabil, însă, este o ultimă respirație indusă artificial înainte de drumul către irelevanță – și acest lucru era deja previzibil înainte ca FTX să se prăbușească și să trimită prețul bitcoin cu mult sub 16.000 de dolari”, au scris cei doi specialiști.

Analistul economic Christian Năsulea a explicat într-un interviu pentru Ziare.com că a oferit câteva explicații cu privire la această situație pe piața criptomonedelor.

„Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor de pe piață speculativă. Și nici măcar nu are utilizări secundare precum Ethereum. Mai exact, Ethereum Blockchain este folosit în multe aplicații, de la contracte inteligente la registre funciare independente. Pe termen lung, acest lucru se va menține mai mult. valoarea ETH”, a explicat Christian Năsulea.

Ar putea ETH să înlocuiască Bitcoin?

„Fiecare are locul lui”, a mai precizat analistul financiar. „Nu cred că ETH înlocuiește BTC, dar în acest moment ETH este mai valoros și mai stabil”, crede Christian Năsulea.

Articolul precedentTesla ar dezvolta o nouă versiune a Model 3 pentru a reduce costurile de producție. Care vor fi diferentele
Articolul următorCine sunt personajele care se alătură proiectului imobiliar dezvoltat de Elena Udrea la Cluj: fost ministru notoriu, oameni de afaceri cunoscuți sau personalități TV