Tesla dezvoltă o nouă versiune a mașinii Model 3 pentru a reduce costurile de producție și a crește atractivitatea, au declarat patru persoane familiarizate cu efortul, relatează Reuters.

Unul dintre obiectivele mașinii reproiectate, cu numele de cod „Highland”, este acela de a reduce numărul de componente și complexitatea modelului 3, concentrându-se în același timp pe caracteristicile pe care cumpărătorii Tesla le apreciază, inclusiv pe afișaj, potrivit unor surse care au cerut să nu fie numite. . deoarece schimbarea nu a fost anunțată.

Reproiectarea Modelului 3 vine în timp ce sedanul electric se confruntă cu o concurență crescândă din partea modelelor BYD din China, Hyundai din Coreea de Sud și lansărilor viitoare de la alți mari producători auto.

Sedanul reproiectat alimentat de baterii, care poate include, de asemenea, unele schimbări de performanță exterioară și de grup motoare de la Model 3, va intra în producție la uzina Tesla din Shanghai și la uzina companiei din Fremont, California, au spus două persoane.

Shanghai Gigafactory de la Tesla va pune în producție modelul 3 reproiectat în al treilea trimestru al anului 2023, au spus aceștia.

Nu este clar când va începe producția la uzina de la Fremont sau ce economii de costuri ar realiza Tesla în urma reproiectării în timp ce lucrează cu furnizorii.

Efortul evidențiază o abordare a dezvoltării vehiculelor inițiată de Tesla și copiată acum de alți producători de automobile, inclusiv Toyota Motor, care înlătură complexitatea și costurile de producție.

Este, de asemenea, un exemplu de proiect cheie la Tesla, care a continuat chiar dacă CEO-ul Elon Musk s-a concentrat pe preluarea sa tulburată a Twitter în ultimele luni, ceea ce a fost o preocupare pentru investitorii Tesla.

Tesla nu a răspuns unei cereri scrise de comentarii din partea Reuters.

Articolul precedentCe efecte va avea majorarea TVA asupra bauturilor zaharoase si indulcitorilor? „Ne vom asigura că acei oameni nu mai au bani să-și trimită copiii la școală”
Articolul următorCutremur pe piața criptomonedei. Analist: „Bitcoin este ținta tradițională a jucătorilor speculativi de pe piață”