Potrivit tion.ro, în Uniunea Europeană, companiile aeriene au acum posibilitatea de a instala noua tehnologie 5G în avioane pentru ca pasagerii să poată folosi dispozitive inteligente.

De asemenea, Comisia Europeană dorește să deschidă frecvențele 5G pentru WLAN în mașini, autobuze și alte mijloace de transport.

„Cerul nu mai este limita pentru conectivitate de mare viteză, de înaltă performanță. 5G va oferi servicii inovatoare pentru oameni și oportunități de dezvoltare pentru companiile europene”, a declarat Comisarul UE pentru Piața Internă Thierry Breton.

Conectivitatea 5G este posibilă prin instalarea așa-numitelor „picocelule” la bordul aeronavelor. Această stație de rețea transportă apeluri telefonice, mesaje text și trafic de date prin satelit către o rețea celulară de la sol, a spus sursa.

Statele membre din UE au până la 30 iunie 2023 să deschidă banda 5G pentru traficul rutier.

Articolul precedentNoul joc criptografic Calvaria a strâns peste 2 milioane de dolari și se apropie de etapa 5 de prevânzare
Articolul următorLipsa de transparență a pieței auto din România. Una din cinci mașini uzate a modificat kilometrajul și peste 50% au fost avariate