Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu aproape 24% în noiembrie, la 142.889 de unități, a patra lună consecutivă de creștere, a anunțat luni Asociația Producătorilor și Dealerilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), relatează Reuters.

În noiembrie, Dacia a vândut 3.299 de vehicule pe piața din Marea Britanie, în creștere cu 160,19% față de aceeași perioadă din 2021, când a înmatriculat 1.241 de unități.

Avansul lunii noiembrie, după cinci luni de scădere a livrărilor, este o consecință a creșterii vânzărilor de vehicule electrice, apreciate de SMMT.

În topul celor mai vândute modele în noiembrie se află Nissan Qashqai, Tesla Model Y, MINI, Ford Fiesta și Vauxhall Corsa.

Vânzările de vehicule ecologice (EV) au continuat să crească, înmatriculările de mașini electrice alimentate cu baterii crescând cu 34,2%, reprezentând mai mult de unul din cinci vehicule noi livrate în noiembrie. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și diesel vor fi interzise în Marea Britanie.

„Deși ne așteptăm ca redresarea să continue până în 2023, problemele economice globale și interne ar putea face ca piața să rămână sub nivelurile pre-pandemie”, a declarat Mike Hawes, CEO al SMMT.

El a cerut autorităților măsuri urgente, inclusiv investiții sporite în infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, pentru a stimula cererea de mașini ecologice.

În primele 11 luni ale acestui an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 10,7%, până la 983.099 de unități.

Între ianuarie și noiembrie 2022, Dacia a vândut 26.282 de vehicule pe piața din Marea Britanie, în creștere cu 66,07% față de aceeași perioadă din 2021, când a înmatriculat 15.826 de unități.

Articolul precedentTop 5 riscuri ale folosirii unui telefon cu ecranul spart
Articolul următorO altă autorizație de construire ilegală, eliberată de Gabriela Firea, anulată de instanță. „Intervenție abuzivă pe fațada clădirii”