Românii care doresc să-și schimbe furnizorul de energie sau gaze au o aplicație lansată de ANRE care simplifică întregul proces. Aplicația se numește POSF și este deja disponibilă de la mijlocul lunii noiembrie. Întregul proces de umplere durează cel puțin 20 de minute, iar transferul de la un furnizor la altul are loc în 24 de ore.

Dar, de îndată ce platforma a fost lansată, cei care au încercat să schimbe furnizorul de energie au întâmpinat o serie de probleme. Unele sunt mai ușor de remediat, altele mai dificile, iar sistemul continuă să dea erori.

ANRE a creat și un tutorial care explică exact cum să completezi toate câmpurile aplicației. Teoretic, ar trebui să fie posibilă completarea datelor solicitate de platformă în cel mult un sfert de oră.

Ziare.com l-a consultat pe Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă, despre această platformă pentru că a propus o astfel de aplicație în urmă cu 7 ani.

„O astfel de platformă ar trebui să aibă toate bazele de date ale operatorilor de distribuție și furnizorilor încărcate într-o singură bază de date. Atunci am intrat în CNP pentru a identifica toate locurile de consum pe care le am. După aceea, când vreau să merg la alt furnizor, nu mai fac. Nu ar trebui să mă mai intereseze birocrația asta, să nu mă mai duc de fiecare dată să citesc contorul, să văd ce contract am etc., a spus expertul.

În timp ce vorbea cu noi, Dumitru Chisăliță s-a înregistrat pe platforma ANRE. A durat aproximativ 20 de minute. Și am întâmpinat și o eroare. Timpul ar fi putut fi mai lung, dar expertul avea la îndemână datele necesare platformei.

Și-a făcut un cont. Apoi a introdus toate datele. La un moment dat chiar a întâmpinat o eroare. Apoi niște mici greșeli. „Sunt multe lucruri care nu sunt adevărate. Asta înseamnă că operatorul de distribuție nu a fost mapat corect. Dar nu știu cum să repar. În mod normal ar trebui să mă lase să plec”, a spus Chisăliță.

Articolul precedentCuloarea care vinde cel mai repede o mașină. Rezultate uimitoare care vă ajută să luați decizii care vă avantajează buzunarul. EA STUDIAZĂ
Articolul următor„Internetul pur și simplu va dispărea”. Previziunile îngrozitoare ale unui om de știință despre schimbările cu care ne vom confrunta în viitor