În iulie 2022, România era una dintre țările membre UE care nu îndeplinea cerințele minime pentru rezervele de petrol și produse petroliere.

Țara noastră este al treilea producător ca mărime din Uniunea Europeană și poate asigura o treime din necesarul de consum prin producție proprie.

Cu toate acestea, după primele șase luni, producția de petrol a României a fost cu peste 6% mai mică decât în ​​aceeași perioadă din 2021.

Locul 14 în UE

România este al treilea producător de petrol din UE, după Italia și Danemarca, dar în iulie 2022 se număra printre statele membre ale blocului care nu au îndeplinit noile cerințe de rezervă minimă.

Așadar, rezerva de petrol și produse petroliere a României era de 1,6 milioane de tone în iulie 2022, deși ar trebui să se situeze, conform regulilor stabilite la Bruxelles, în jurul nivelului de 1,8 milioane de tone, potrivit Eurostat.

Articolul precedentAvertismentul unui fost ministru al Energiei asupra „erorii strategice” a dezvoltării rețelelor de gaze în mediul rural: „Suntem prea săraci pentru a face două tranziții energetice”
Articolul următorRomânii își vor putea schimba online furnizorul de energie electrică și gaze naturale. Cu cât se va reduce timpul de așteptare