Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), Christopher Wray, le-a declarat marți congresmenților că este „extrem de îngrijorat” de operațiunile TikTok în Statele Unite din cauza riscurilor de securitate implicate, relatează CNBC.

„Avem preocupări de securitate națională, cel puțin din partea FBI, cu privire la TikTok”, a spus Wray membrilor Comitetului pentru Securitate Internă a Camerei Reprezentanților la o audiere globală privind amenințările.

Aceste preocupări „includ posibilitatea ca guvernul chinez să-l folosească pentru a controla colectarea datelor pentru milioane de utilizatori. Sau control asupra algoritmului de recomandare care ar putea fi folosit pentru a influența traficul, dacă alege. Sau să controleze software-ul pe milioane de dispozitive, ceea ce i-ar oferi capacitatea de a proiecta dispozitive personale.”

Comentariile lui Wray se bazează pe cele ale altor oficiali guvernamentali și congresmeni care și-au exprimat scepticismul profund cu privire la capacitatea platformei video deținute de China de a proteja informațiile utilizatorilor americani de un guvern advers.

TikTok a susținut că nu stochează datele utilizatorilor din SUA în China, unde legea permite guvernului să constrângă companiile să renunțe la informațiile interne.

Wray a spus că doar legislația chineză este „un motiv suficient pentru a fi extrem de îngrijorat”.

TikTok nu a răspuns imediat la cererea CNBC de a comenta comentariile lui Wray.

Cu toate acestea, articolele publicate de Forbes au pus sub semnul întrebării securitatea informațiilor utilizatorilor TikTok din SUA.

De exemplu, Forbes a raportat că compania-mamă a TikTok, ByteDance, plănuia să folosească aplicația pentru a monitoriza anumite detalii despre locația anumitor cetățeni americani, citând materiale pe care le-a analizat.

Articolul precedentInterviu cu Laurentiu Antone, fondator eBagaje.ro. Învață de la experți cum să alegi geanta de călătorie perfectă
Articolul următorMercedes reduce prețurile modelelor electrice cu până la 33.000 de dolari. Ceea ce a dus la o reducere masivă