Producătorul german de automobile Mercedes-Benz Group AG a decis să reducă semnificativ prețul a două modele de mașini electrice vândute în China, până la 33.000 de dolari, deoarece concurența acerbă pe cea mai mare piață de mașini electrice afectează vânzările, relatează Bloomberg.

Producătorul german de mașini de lux a publicat marți o declarație pe site-ul său că a decis să reducă prețurile la unele modele din gama sa EQ de miercuri și va oferi, de asemenea, subvenții clienților care au cumpărat recent mașinile EQ.

Reducerile de preț par să intre în vigoare imediat, o mașină electrică EQE fiind listată miercuri pe site-ul web Mercedes din China la 478.000 de yuani (67.675 dolari), în scădere de la 528.000 de yuani marți. Modelul de lux EQS a avut un preț de listă de 956.000 de yuani miercuri, în creștere față de 1,19 milioane de yuani marți, reprezentând o reducere de preț de aproximativ 33.000 de dolari.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Mercedes a decis să reducă prețurile deoarece vânzările sale în China au fost dezamăgitoare. Unele dealeri Mercedes au încercat deja să facă promoții în încercarea de a crește vânzările, deoarece livrările de mașini electrice EQS au scăzut cu până la 100 de unități pe lună, au spus sursele.

EQS este o versiune complet electrică a Mercedes S-Class, un vehicul conceput pentru a include cele mai avansate tehnologii ale producătorului german. Dar designul lui EQS înseamnă că pasagerii din spate au mai puțin spațiu pentru cap, un dezavantaj pe piața chineză, unde clienții bogați preferă să stea în spate decât să conducă.

Conform datelor furnizate de China Automotive Technology and Research Center, Mercedes a vândut aproximativ 8.800 de vehicule electrice (inclusiv modele mai ieftine precum EQA, EQB și EQC) pe piața chineză între ianuarie și iulie 2022. Prin comparație, producătorul chinez BYD a vândut 220.000 de vehicule electrice doar în octombrie.

Mercedes nu este singurul producător auto străin care răspunde presiunilor din partea pieței chineze. Producătorul american de mașini electrice Tesla Inc. a redus prețurile pentru întreaga gamă de modele vândute în China în octombrie.

Articolul precedentDirectorul FBI este „extrem de îngrijorat” de operațiunile Tik Tok în SUA. Scenarii considerate la cel mai înalt nivel
Articolul următorSolutia completa pentru trafic in Bucuresti. Expert: „Pur și simplu nu este loc pentru toată lumea”