Compania de investiții Encore Capital Trust (ECT) va organiza în noiembrie un nou plasament privat, prin care își propune să atragă maximum 29,7 milioane de lei, decizie aprobată deja în cadrul adunării generale extraordinare a acționarilor.

Aceasta va fi cea de-a doua majorare de capital social a ECT, după ce compania și-a încheiat cu succes prima rundă de finanțare în iunie anul acesta, atrăgând 17,7 milioane de lei de la un număr de antreprenori și manageri de afaceri de succes, printre care și Dan Șucu (fondatorul Mobexpert), Marius. Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silviana Berciu (fondator BDG Import and Loft) sau Cristian Becheanu (fondator farmacii Arta).

Capitalul social actual al companiei este de 18,2 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro) și va ajunge la un total maxim de 48 milioane lei (aproximativ 9,8 milioane euro) după subscrierea integrală a noilor acțiuni. În cazul în care noile acțiuni care vor fi emise în cadrul actualei majorări de capital nu sunt subscrise integral de actualii acționari, acestea vor fi oferite terților la prețul de emisiune de 1,05 lei/acțiune.

„Rezultatele înregistrate după închiderea primului plasament privat au fost foarte bune iar încrederea acționarilor în modelul de afaceri al ECT ne-a determinat să organizăm o nouă rundă de finanțare într-un timp atât de scurt, sub cinci luni. Am identificat și realizat investiții foarte atractive, iar rentabilitatea anuală actuală depășește ținta de 20% pe an. Piața imobiliară continuă să prezinte numeroase oportunități și abilitățile noastre de negociere, competența în identificarea celor mai potrivite investiții dar și în încheierea de parteneriate de finanțare cu dezvoltatorii sunt principalele argumente care ne determină să avem încredere în evoluția companiei către un portofoliu de zeci. de milioane de euro în următorii câțiva ani”, a declarat Robert Butoi, director executiv al Encore Capital Trust.

Compania a plasat deja peste două treimi din suma strânsă în prima rundă de finanțare, ajungând la un portofoliu de peste 130 de locuințe în opt proiecte rezidențiale din București și Ilfov. Politica investițională a ECT este axată pe șase linii de activitate, principalele fiind achiziționarea de unități imobiliare în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidențial, la preț preferențial, investiții de tip mezanin, care presupun participarea capitalului la procesul de derularea unui proiect si valorificarea produsului finit, achizitia de imobile cu scopul obtinerii unui profit lunar din exploatarea acestora si achizitii de tip iBuyer pe piata secundara rezidentiala.

Encore Capital Trust a fost fondată și este condusă de un număr de antreprenori și manageri cu o vastă experiență în piața imobiliară și mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un important dezvoltator imobiliar local, si Andrei Sârbu, managing director al consultantei imobiliare SVN Romania, o firma de profil si de consultanta de top cu cea mai mare activitate din segmentul rezidential.

În echipa de conducere a companiei se numără și Bogdan Gubandru, care deține funcția de director de investiții, fiind unul dintre cei mai experimentați consultanți imobiliari specializați pe segmentul tranzacțiilor de investiții, implicat în vânzarea proiectelor de birouri America House, Floreasca Park și The Light One. – Amalia Dîrle, care deține funcția de CFO după o carieră de peste 12 ani în sistemul bancar, inclusiv ultimii cinci pe segmentul private banking din cadrul BRD GSG, Victor Vremera, care deține funcția de Director Dezvoltare și Achiziții, cu peste nouă ani de experiență în companii precum Coldwell Banker, Metropolitan și SVN România, precum și Elena-Diana Nedelcu, în funcția de director juridic.

De asemenea, Encore Capital Trust beneficiază de un Comitet Consultativ formidabil, format din consultanți și economiști de succes, printre care Liviu Arnăutu, fondator și partener al managerului de active Atlas Asset Management, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România și profesor universitar DOFIN la ASE și Bogdan Belciu. , co-fondator și partener al firmei de consultanță Valorem Business Advisors.

Articolul precedentApartament „buncăr”, fără ferestre, situat la subsolul unui bloc de locuințe din Cluj. Se vinde la un pret exorbitant
Articolul următorBăuturile alcoolice vor deveni cu 15% mai scumpe anul viitor. Cât câștigă statul din comerțul cu alcool în fiecare an