Guvernul italian va garanta o linie de credit bancar de 12 miliarde de euro pentru Enel, au declarat două surse familiare cu problema, în timp ce Roma lucrează pentru a proteja utilitățile țării de volatilitatea de pe piețele energetice.

Ajutorul de stat ar acționa ca tampon pentru cea mai mare utilitate italiană în cazul în care o potențială creștere a prețurilor la energie afectează tranzacționarea instrumentelor derivate și determină creșterea apelurilor în marjă ale grupului, care s-au situat la aproximativ 9 miliarde de euro.

Într-un efort de a limita impactul apelurilor în marjă, utilitatea este, de asemenea, angajată într-un plan de vânzare de active menit să reducă datoria netă la 50-52 de miliarde de euro până la sfârșitul anului viitor de la aproape 70 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie. .

Datorită unei relaxări temporare a regulilor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat aprobate după invazia rusă a Ucrainei, agenția italiană de credit la export SACE este în măsură să ofere garanții pentru împrumuturi companiilor aflate în dificultate din cauza prețurilor ridicate la energie.

Sursele, care au cerut să nu fie identificate din cauza sensibilității problemei, spun că miniștrii Economiei și Industriei ar trebui să aprobe în ianuarie decretul de acordare a garanțiilor de stat către Enel, după o verificare internă amănunțită.

Guvernul premierului Giorgia Meloni nu are obiecții cu privire la acordarea de garanții, dar procesul include numeroși pași de aprobare, inclusiv aprobarea Curții de Conturi italiene.

Potrivit uneia dintre surse, linia de credit ar urma să fie asigurată de un grup de bănci italiene care include Cassa Depositi e Prestiti, UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banco BPM și BPER.

Enel, SACE, UniCredit, Intesa Sanpaolo și Banco BPM au refuzat să comenteze. BPER și CDP nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

Articolul precedentCompania-mamă a TikTok recunoaște că urmărește jurnaliştii pentru a le identifica sursele
Articolul următorCazier fiscal online