Prima lansare a noii mega-rachete pe care NASA intenţionează să o trimită pe Lună, programată marţi, ar putea fi amânată din cauza unei furtuni, relatează AFP.

După două încercări eșuate în urmă cu câteva săptămâni din cauza unor probleme tehnice, noua încercare de lansare a rachetei SLS (Space Launch System) ca parte a misiunii Artemis 1 de marți este acum amenințată de o furtună în curs de dezvoltare în Caraibe.

„Depresia tropicală nr. 9″ nu are încă un nume oficial și se află în prezent la sud de Republica Dominicană. Dar s-ar transforma într-un uragan în zilele următoare și se va muta prin Golful Mexic până în Florida, unde se află Centrul Spațial Kennedy, de unde este planificată să fie lansată această rachetă.

„Planul A este să rămânem concentrat și să lansăm pe 27 septembrie”, a declarat vineri Mike Bolger, oficialul Centrului Spațial Kennedy. „Dar dacă trebuie să mergem la Planul B, ne va dura câteva zile să ne rotim configurația actuală (…) și să aducem racheta sub protecția hangarului ei de asamblare”, a adăugat el.

Specialiștii NASA urmăresc îndeaproape toate rapoartele meteo în aceste zile. „Probabil că vom lua o decizie până sâmbătă dimineața sau cel târziu după-amiaza devreme”, a adăugat Mike Bolger.

Vopsită în alb și portocaliu, racheta SLS poate rezista la viteze ale vântului de până la 137 km/h pe rampa de lansare.

Articolul precedentASUS Zenbook 14 OLED (UX3402): laptop potrivit pentru muncă și relaxare
Articolul următorRomânia a fost numită în funcția de conducere a filialei Mercedes-Benz din Ungaria