Joi, 3 noiembrie, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că a sancționat mai multe companii în urma unor controale menite să întrerupă furnizarea de energie electrică către clienții finali.

„ANRE a finalizat acțiunile de control neprevăzute inițiate în urma raportărilor referitoare la întreruperea furnizării de energie electrică transmise clienților finali, începând cu data de 16.09.2022, de către compania TINMAR ENERGY. Au fost efectuate verificări inopinate și la afiliații săi: SOLPRIM, SC EYE MALL, ARINNA DEVELOPMENT și LORD ENERGY”, anunță ANRE.

Obiectul acțiunilor de control a fost: verificarea modului în care firmele și-au îndeplinit obligația de achiziție a energiei electrice, pentru a garanta acoperirea consumului clienților (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012 ); verificarea respectării interdicției de a nu rezilia unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienții finali (art. 58 alin. (1 ^ 1) din Legea nr. 123/2012).

„În urma verificărilor efectuate, a reieșit că firmele în cauză și-au îndeplinit obligația de a achiziționa energie electrică pentru acoperirea consumului clienților și nu au denunțat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice. Cu toate acestea, pentru emiterea și transmiterea către clienți a comunicațiilor privind întreruperea alimentării cu energie electrică începând cu data de 16.09.2022, fără acest drept, societățile TINMAR ENERGY SA și SOLPRIM SRL au fost sancționate fiecare cu amendă de 20.000 de lei”, a declarat ANRE Spettacoli.

Societatea EYE MALL a fost amendată cu 60.000 lei pentru că a emis și transmis clienților avize privind întreruperea furnizării de energie electrică începând cu data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, precum și pentru că le-a inclus în contractele de furnizare a energiei electrice. clauză care dă dreptul furnizorului de a rezilia unilateral contractul, fiind, în același timp, prevederea de modificare a tuturor contractelor de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienții finali în vederea eliminării clauzei care conferă furnizorului dreptul de a rezilia unilateral contractul.

Companiile ARINNA DEVELOPMENT și LORD ENERGY nu aveau obligația de a achiziționa energie electrică pentru a acoperi consumul clienților finali, întrucât în ​​perioada sub control nu aveau clienți finali în portofolii.

Articolul precedentProbleme întâmpinate de un proprietar Dacia Spring pe parcursul unui an: „Chiar și așa sunt foarte mulțumit de mașină”
Articolul următorSchimbare mare anunțată de Google. Cum să ajuți utilizatorii să găsească cele mai bune oferte atunci când cumpără online