WhatsApp a anunțat că a început să implementeze „Comunități”, o nouă caracteristică care permite organizarea unor grupuri de discuții mai mari.

Noua funcție a fost dezvoltată pentru a ajuta organizațiile, cluburile, școlile și alte grupuri private în special să comunice mai bine și să rămână organizate.

„Comunități” aduce noi comenzi de gestionare și suport pentru grupuri și subgrupuri, permite apeluri vocale și video cu până la 32 de participanți și sondaje. Aceste funcții vor fi disponibile și în afara secțiunii Comunități, dar nu și caracteristica care permite până la 1.024 de membri într-un grup, făcând rețeaua de mesagerie similară cu un grup Facebook, potrivit BiziDay.

Actualizarea va fi disponibilă în întreaga lume atât pentru Android, cât și pentru iOS în următoarele luni

iOS.

Cum funcționează „comunitățile”.

Administratorii pot îmbina mai multe grupuri sub o singură umbrelă de comunitate mai mare. Acesta din urmă este structurat ca un grup principal în care sunt postate doar mesaje de interes, dar utilizatorii pot conversa și în subgrupuri în funcție de propriile interese și subiecte. În acest fel, ei nu mai primesc mesaje de care nu sunt interesați.

Numerele de telefon ale participanților sunt vizibile numai pentru administratori și pentru persoanele care le-au salvat deja în agenda lor personală. Spre deosebire de grupurile Facebook, acestea nu pot fi căutate și se alătură numai prin invitație.

Lansarea noului instrument ar putea reprezenta o provocare pentru aplicații precum Signal și Telegram, care activează deja aceste funcții. Presa comercială scrie că actualizarea prezintă un risc ca grupuri de oameni să se comporte într-un mod periculos și că contramăsurile WhatsApp până în prezent sunt aparent limitate. Ca răspuns, compania a spus că, dacă observă un comportament ilegal, va interzice membrii, administratorii sau chiar va desființa această comunitate.

Articolul precedentPENNY România lansează inițiativa 100 de idei de afaceri pentru România
Articolul următorProbleme întâmpinate de un proprietar Dacia Spring pe parcursul unui an: „Chiar și așa sunt foarte mulțumit de mașină”