Divizia de mașini electrice premium a grupului chinez Zhejiang Geely Holding plănuiește să vândă anul viitor mașini electrice din gama Zeekr în Europa, a anunțat miercuri An Conghui, președintele Geely și CEO al Zeekr, relatează Reuters.

Zeekr se alătură unei liste tot mai mari de producători auto chinezi care doresc să lanseze sau să extindă vânzările de vehicule electrice în Europa anul viitor, inclusiv BYD, Xpeng și Great Wall Motors.

Geely, proprietarul Volvo, Polestar și investitor în Mercedes Benz, a lansat Zeekr în 2021 ca o marcă premium menită să atragă clienți mai tineri.

Geely Automobile a anunțat săptămâna aceasta că intenționează să dezactiveze Zeekr și să-l listeze.

An Conghui a declarat reporterilor că Geely a creat Zeekr cu scopul de a îndeplini standardele europene și americane încă de la început, iar anul viitor va fi lansat pe piața europeană crossover-ul electric 001.

Oficialul nu a furnizat un obiectiv de vânzări sau dacă Zeekr ar lua în considerare producția în afara Chinei.

La sfârșitul anului 2021, Zeekr a lansat 001 în China și în primele nouă luni de la lansare, vânzările au ajuns la 39.474 de unități, în timp ce Tesla a vândut 219.112 crossover Model Y în statul asiatic.

Modelul de bază Zeekr 001 costă 41.000 de dolari în China, în comparație cu 40.000 de dolari pentru Tesla Model Y.

Zeekr nu a anunțat prețurile pentru vânzările în străinătate.

Articolul precedentVești bune pentru utilizatorii Facebook. O setare importantă de profil a fost extinsă la nivel global
Articolul următor„Elveția României” se dezvoltă. Proiecte in valoare de peste 3 milioane de euro in Luncile Prigoanei, spectaculoasa poiana din Muntii Șureanu