Apa geotermală se dovedește a fi o sursă excelentă de încălzire și apă caldă, mai ales în contextul actualei crize energetice.

Situat la poalele Munţilor Bihor, oraşul Beiuş nu va avea probleme din cauza frigului. Orașul stă pe un imens depozit de apă geotermală, care asigură confort în locuințe și instituții, potrivit TVR.

Apa geotermală este extrasă de la o adâncime de 3.000 de metri și furnizează încălzire și apă caldă la toate apartamentele din oraș și majoritatea caselor. Oamenii sunt mulțumiți și de căldura din case, dar și de prețul mic al facturilor.

Toate instituțiile publice din Beiuș sunt încălzite cu apă geotermală. Copiii grădinițelor orașului au primit condiții excelente.

Administrația locală are un plan de extindere a rețelei de apă geotermală în întreg orașul. Pe lângă prețul mic plătit de oameni și instituții, autoritățile vor să elimine și sursele de poluare folosite pentru încălzire.

Articolul precedentNoua mașină cu hidrogen care parcurge 2.000 de kilometri cu un singur rezervor. Când va fi lansată producția de serie?
Articolul următorElon Musk anunță prima taxă pentru utilizatorii de Twitter. Cât costă un abonament lunar?