Prima mașină Dacia cu motor hibrid, Dacia Jogger Hybrid 140, va fi disponibilă pentru comandă din ianuarie 2023, iar primele comenzi sunt așteptate să ajungă la clienți din martie.

Noul motor oferă o reducere cu 40% a consumului de combustibil față de un motor echivalent cu ardere internă într-un mediu urban, potrivit Dacia, scrie promotor.ro.

Sistemul hibrid care va avea Jogger va consta dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice. Motorul cu ardere internă dezvoltă 90 CP, în timp ce motorul electric dezvoltă o putere de 50 CP. Celălalt motor este un demaror/generator de înaltă tensiune. Cutia de viteze este o automată electrificată, cu 4 trepte dedicate motorului cu ardere internă și alte două pentru cel electric.

Frânarea regenerativă, capacitatea mare de recuperare a energiei a bateriei de 1,2 kWh, plus eficiența cutiei de viteze automate, oferă posibilitatea de a circula prin oraș în mod 100% electric până la 80% din timp.

Bateria este încărcată în timp ce conduceți la frânare sau când mașina este în frânarea de motor. Autonomia versiunii Jogger Hybrid 140 este de peste 900 km. Bateria sistemului hibrid are o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Articolul precedentÎn proiectul Search & Rescue, specialiștii IT români proiectează arhitectura platformei pentru salvatori în caz de dezastre naturale
Articolul următorFightOut se apropie de 3 milioane de dolari strânși