Peste 300 de milioane de lei sunt alocate prin PNRR pentru repararea a 67 de kilometri de cale ferată, între Aiud și Războieni, în județul Alba. Contractele, la număr de 17, au fost semnate marți, cu o durată a lucrărilor de 18 luni.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. Potrivit reprezentanților CFR și ai guvernului, după finalizarea lucrărilor, pe tronsoanele CFR modernizate, trenurile vor circula cu 120 de kilometri pe oră.

Regionala Braşov a semnat, marţi, noi contracte pentru reparaţii Quick Wins, finanţate prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, în valoare de 300,15 milioane lei (fără TVA), a anunţat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Astăzi au fost semnate noile contracte finanţate de PNRR. Valoarea totală a celor 17 contracte de reparaţii Quick Wins (67 km) semnate astăzi de Regionala Braşov este de 300,15 milioane lei (fără TVA). Lucrările în derulare vizează ridicarea limite de viteză prin refacerea parametrilor tehnici ai suprastructurii feroviare pe diferite sectoare ale tronsonului Bucureşti-Braşov: Teiuş – Aiud, Aiud-Unirea, Unirea – Războieni”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în următoarele 18 luni, asociația constructorilor români și polonezi trebuie să înlocuiască punctual, cu materiale noi, o serie de elemente ale suprastructurii feroviare, respectiv șină, traverse, dispozitive de cale și piatră spartă.

Împrumutul este debursat din fonduri nerambursabile PNRR și are ca obiectiv eliminarea limitelor de viteză pentru refacerea parametrilor tehnici ai infrastructurii rutiere și creșterea vitezei de circulație la 120 km/h, pe următoarele loturi:

Lot 3 Teiuş – Aiud, km 399+900 – 400+650 (linia I+II);

Lot 4 Teiuş – Aiud, km 400+650 – 403+700 (suportul II);

Lot 5 Teiuş – Aiud, km 400+650 – 403+700 (tornul I);

Articolul precedentȘoferii români compară autonomia în regim de iarnă a mașinilor electrice pe care le conduc: „Acesta este sfârșitul prostiei din partea producătorilor”
Articolul următorWindows 10 și Office 2021 la cel mai bun preț și mai multe reduceri la Oferte Godeal24 Double 12!