Compania-mamă a Facebook, Meta, a fost de acord să plătească 725 de milioane de dolari în schimbul soluționării pe cale amiabilă a unui proces – un „proces de tip class-action” – introdus de utilizatorii Facebook în scandalul Cambridge Analytica din 2018, relatează AFP.

Potrivit avocaților reclamanților, suma propusă este „cea mai mare vreodată într-un proces colectiv din SUA” în domeniul confidențialității.

Meta nu a plătit niciodată o sumă atât de mare pentru a soluționa un proces împotriva grupului.

În schimbul acestei sume istorice, compania lui Mark Zuckerberg nu a recunoscut nicio faptă greșită.

Gigantul american anunță într-un comunicat de presă că acest acord este „în interesul comunității noastre și al acționarilor noștri”.

Acest acord trebuie aprobat de un judecător în instanță.

Cambridge Analytica, care a închis între timp, a fost acuzată că a folosit datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora.

Aceste informații au fost folosite pentru a dezvolta profilul psihologic al alegătorilor în timpul campaniei electorale din 2016 și pentru a orienta voturile în favoarea lui Donald Trump.

Articolul precedentCele 3 categorii principale de bunuri de lux care reprezintă o investiție inteligentă
Articolul următorCum explicați criza economică când magazinele sunt pline de clienți și străzile sunt pline de mașini. „Este ultima noapte a balului”