Dacă ați vizitat recent un spital, este posibil să fiți confuz cu privire la diferitele uniforme pe care le poartă personalul medical. Cunoscute și sub denumirea de halate medicale, aceste articole de îmbrăcăminte protejează inițial purtătorul în sala de operație. Toată lumea din camera respectivă trebuie să poarte halat de baie. În zilele noastre, totuși, halatele sunt văzute peste tot în spital și nu doar în sala de operație. Rochia, pantalonii și cămașa purtate în timpul intervenției chirurgicale sunt, de asemenea, cunoscute mai frecvent ca halate chirurgicale sau scrubs. Aproape toți lucrătorii din domeniul sănătății poartă acest echipament ca o uniformă de spital – medici, asistente, tehnicieni medicali etc. – prin urmare, devine imposibil pentru pacienți să distingă specialitatea unui profesionist din domeniul sănătății în funcție de îmbrăcămintea lor.

Istoria și fotografiile vechi au arătat că atât medicii, cât și asistentele purtau uniforme albe. Dar s-a dovedit că un mediu complet alb, inclusiv camera și îmbrăcămintea, a obosit ochii chirurgului în timpul operației. Asa au purtat si alti oameni din domeniul medical costume medicale verde deschis pentru a aduce un echilibru relaxant mediului. Dar acum, halatele medicale vin în toate formele, culorile și mărimile și există multe tipuri de ele. Brandurile de top la nivel mondial creează uniforme medicale care arată bine, sunt confortabile și încorporează tehnologii antimicrobiene. PE medifashion.ro vei gasi uniforme medicale premium fabricate de marci precum Cherokee, Barco, Heartsoul sau Dickies.

COB CHIRURGICAL

Oamenii presupun că aceste halate sunt adesea folosite în timpul intervențiilor chirurgicale. Medicii și asistentele aruncă halatele chirurgicale imediat după operație din cauza fluidelor corporale – sânge, secreții etc. – și alte substanțe chimice cu care intră în contact chirurgii și asistenții chirurgicali. Acestea constau din camasa, pantaloni si rochie purtate chiar inainte de operatie. Acestea trebuie să fie largi și să permită chirurgului sau asistenților mișcare ușoară și flexibilitate, mai ales că operațiile durează mult.

UNIFORME MEDICALE

Asistentele sunt cele care de obicei fac muncă manuală în spitale. Ele ajută la toate nevoile pacientului: mobilitate, curățenie, administrare de medicamente, asistență în situația de urgență percepută etc. Rochiile lor au parcurs un drum lung față de uniformele albe de asistentă din anii 1950. Hainele de astăzi nu sunt restrictive și permit lucrătorilor din domeniul sănătății să se miște liber și confortabil. Atât halatul, cât și pantalonii au buzunare spațioase și accesibile care le permit să-și facă treaba corect și să depoziteze articole precum stetoscop, telefon mobil (doar pentru utilizare în caz de urgență), lanternă etc. Majoritatea acestor uniforme medicale sunt, de asemenea, nechirurgicale, motiv pentru care uneori dai peste niște asistente care le poartă în drum spre spital sau acasă.

ROCHII PENTRU MATERNITATE SI PACIENTA

Deloc surprinzător, pacienților li se cere, de asemenea, să poarte o uniformă specifică atunci când sunt internați în spital. Femeile însărcinate, în special, sunt obligate să le poarte. Rochiile de maternitate sunt confortabile de purtat și păstrează aceste proaspete mămici curate și confortabile, pe măsură ce își revin după o naștere dificilă.

De asemenea, este obligatoriu ca pacienții care nu vor naște să poarte halate pe perioada spitalizării. Aceste halate facilitează identificarea pacientului. Dacă pacientul este imobilizat, este mai ușor să se deplaseze pentru curățare și permite pielii să respire.

PALATE DE LABORATOR

Tehnicienii medicali și alt personal medical care manipulează substanțe chimice și fluide corporale (urină, sânge, fecale etc.) pentru testare necesită un alt strat de îmbrăcăminte în plus față de halatele obișnuite. Hainele de laborator sunt soluția perfectă în acest sens. Aceste halate oferă o protecție excelentă pentru a preveni deversările și picăturile să intre în contact direct cu pielea, în special cu brațele. De asemenea, sunt rezistente la foc și ușor de îndepărtat în cazul unei urgențe chimice pentru a limita mai bine riscurile evidente. Aceste halate sunt lăsate să funcționeze și nu sunt niciodată scoase din laborator pentru a evita contaminarea încrucișată.

Îmbrăcămintea de lucru curată și profesională este o necesitate într-un spital și alte unități de îngrijire a sănătății. Uniformele medicale ajută la realizarea acestui lucru.

Articolul precedentAcuzații foarte grave la adresa BCE! Cine va suporta costurile crizei: băncile sau contribuabilii?
Articolul următorNouă surpriză pentru inspectorii RAR: „S-ar părea că sunt izvoare acoperite cu bucăți de brânză”