Autoritatea irlandeză de reglementare pentru protecția datelor a amendat luni gigantul rețelelor sociale Facebook cu 265 de milioane de euro (277 de milioane de dolari), ceea ce a adus amenda totală a companiei-mamă Meta la aproape 1 miliard de euro, relatează CNBC.

Sancțiunea a rezultat în urma unei investigații lansate în aprilie 2021 legată de dezvăluirea online a unor date despre utilizatori.

Facebook i s-a cerut, de asemenea, să ia o serie de măsuri corective.

Amenda de luni este a patra pe care Comisarul irlandez pentru protecția datelor (DPC) a impus-o unei meta-companii.

Instituția este principala autoritate de protecție a datelor a Meta în Uniunea Europeană și are alte 13 investigații asupra grupului de social media.

În septembrie, agenția a aplicat o amendă record de 405 milioane de euro filialei Instagram a lui Meta, pe care Meta plănuiește să o conteste.

DPC reglementează Apple, Google, Tiktok și alți giganți din tehnologie care au sediul central al UE în Irlanda.

DPC are în prezent 40 de investigații deschise împotriva unor astfel de companii, inclusiv 13 investigații care implică Meta.

Autoritatea de reglementare irlandeză a declarat într-o declarație că alte autorități de reglementare relevante din UE au susținut decizia emisă luni, după ce le-au înaintat luna trecută un proiect de decizie în cadrul schemei de ghișeu unic al blocului pentru reglementarea multinaționalelor.

Articolul precedentUrmătoarele zile sunt cruciale pentru economia europeană: decizia care poate lovi Rusia într-un mod decisiv
Articolul următorAnunțul unui șofer Dacia Spring după ce mașina lui a luat foc: „Iată-ne după un an, la stația de încărcare”