În comparație cu toate celelalte aplicații de trafic, cel mai bun lucru despre Waze este că îi ține pe șoferi la curent cu ceea ce se întâmplă pe drum, datorită comunității mari care oferă alerte 24/7 aproape oriunde în lume.

Modul în care funcționează Waze, însă, a devenit o sabie cu două tăișuri. Deși acest lucru este util pentru șoferi, provoacă și noi probleme pe străzile înguste și zonele rezidențiale unde mașinile ajung să fie trimise.

În primul rând, pe baza datelor și informațiilor agregate primite de la utilizatori, Waze poate găsi o nouă rută către destinația definită. Aceasta înseamnă că scanează periodic harta pentru fiecare stradă, ceea ce vă poate ajuta să ajungeți mai repede la adresa furnizată.

Cel mai adesea, aceasta înseamnă că sunteți direcționat de la drumurile principale către străzile rezidențiale, unde nivelurile de trafic ar trebui, în teorie, să fie substanțial mai scăzute.

Acest lucru ar putea deveni în cele din urmă o problemă din două motive principale.

În primul rând, pentru că Waze caută mereu cea mai rapidă rută, șoferii ajung să fie direcționați către drumuri necunoscute unde factorul de predictibilitate este foarte afectat.

Zonele rezidențiale au de obicei semnalizare dedicată și limite mai mici de viteză, dar chiar și așa, nefamiliaritatea cu o anumită regiune ridică provocări suplimentare, în special pentru un șofer fără experiență.

Și în al doilea rând, aceste tipuri de străzi sunt de obicei înguste, pline de mașini parcate pe ambele părți și, de cele mai multe ori, copii care se joacă chiar pe stradă.

Aici va interveni Waze și va face aceste străzi mai sigure.

Articolul precedentToaleta curată cu rumeguș în loc de apă, inventată de un român: „Nicăieri în lume nu există”
Articolul următorRomânia, gata să exporte două milioane de cozonaci: „Suntem umpluți cu portocale și rahat, nuci și stafide”