Chirnogeni, Constanța, o bază de depozitare a cerealelor, cu tradiție în economia locală, a fost achiziționată de RWA România, distribuitor de inputuri și cumpărător de cereale. Chirnogeni va acționa ca punct de colectare rapidă a cerealelor pentru export. Prin această expansiune, RWA își propune să stabilească o bază permanentă și fixă ​​în sud-estul țării pentru a deservi în primul rând fermierii locali. Achiziția se înscrie în planul strategic de dezvoltare al RWA România: dezvoltarea unei serii de puncte fixe în țară pentru recoltarea grâului. Dar și pentru consolidarea unor noduri folosite pentru distribuirea rapidă a inputurilor agricole în campanii agricole din ce în ce mai dificile.

Timpul de asteptare pentru debarcare este de maxim o ora, mult mai mic decat cel al portului Constanta unde se poate sta la coada pana la 3 zile. „Exista un decalaj intre momentul in care se ridica marfa de pe camp si transportul lor in port. O poti ridica in cateva ore, dar descarcarea poate dura pana la trei zile: este ceea ce se asteapta in portul Constanta. . Punctul lui Chirnogeni ne dorim să reducem pierderile transportatorilor, personalului portuar și mai ales fermierilor. Baza își propune să acționeze ca un tampon pe calea fermierilor spre export”- a declarat Andreea Hanța, Chief Financial Officer RWA.

RWA își atinge astfel obiectivul strategic prin deschiderea unui nou punct de depozitare a cerealelor, dar și prin organizarea unui nou hub logistic pentru distribuția inputurilor agricole în zonă.

„Silozul va servi drept prioritate fermierilor din zonă. În acest fel le garantăm fermierilor noștri o bază durabilă, pe care se pot baza în orice moment. Am investit în achiziția acestei locații și vom investi în dezvoltarea acesteia pentru să fie un punct de referință pentru întreaga zonă de sud-est. Prin crearea acestei baze fixe, fermierul nu pierde timp, încărcătura suplimentară necontractată ne poate fi adusă în orice moment.” – a declarat Andreea Hanța, Chief Financial Officer al RWA.

Nouă achiziție de RWA: Chirnogeni

Situat in Chirnogeni, in judetul Constanta, se intinde pe un teren intravilan de 10 hectare. si include mai multe cladiri: birouri, magazii de depozitare cu destinatii diferite (cereale, ingrasaminte si pesticide), precum si patru celule siloz cu o capacitate totala de 6.000 de tone. Platformele din beton sunt folosite pentru depozitarea cerealelor în saci.

„Achiziția a avut loc printr-o majorare de capital, ceea ce demonstrează atât puterea financiară a grupului din care facem parte, cât și determinarea companiei de a investi în România pe termen lung”, a declarat Andreea Hance, CFO RWA Raiffesen Agro.România SRL.

Ca parte a politicii de brand, RWA își propune să achiziționeze birouri existente și ineficiente și să le aducă la potențialul maxim: prin investiții în utilaje și tehnologii noi, dar mai ales prin eficientizarea și raționalizarea fluxurilor.

„Compania-mamă, din Austria, este deținută de fermieri. Valorificarea potențialului existent face parte din cultura noastră organizațională. Preferăm adesea să căutăm oportunități de achiziții pe care să le readucem la viață. Investiții în Căzănești, județul. Ialomița și Balaci, județul Teleorman”, explică Andreea Hanță, unul dintre principiile pe baza cărora se selectează obiectivele de achiziție.

Deja în 2017 RWA România era prezentă în județul Constanța prin vânzările de factori de producție și achiziționarea de grâu. Compania are un portofoliu de 90 de fermieri parteneri din zonă, care lucrează 50.000 de hectare și cu care administrează afaceri de 5 milioane de euro.

Articolul precedentCât de importante sunt echipamentele individuale de protecție?
Articolul următorNoi rute operate de Wizz Air din București către capitalele europene. Compania aeriană aduce un nou avion la Otopeni