În 2001 a fost livrată o pizza către Stația Spațială Internațională, pentru că un astronaut nu a mai rezistat nevoii de a gusta acest minunat preparat italian. Pe de alta parte, pentru a intelege succesul mondial de care se bucura acest tip de mancare, este de asemenea necesar sa stim ca 93% dintre americani il consuma cel putin o data pe luna.

În România situația nu este foarte specială. Atat copiii cat si adultii se rasfata, cel putin o data la cateva zile, cu un preparat pe baza de blat moale, branza italiana si sos de rosii, la care imbina diverse alte ingrediente, dupa gusturile fiecaruia.

Așadar, investiția într-un cuptor de pizza și decizia de a deschide o afacere de acest tip au toate șansele să aducă un profit semnificativ. Înainte de a cumpăra cele mai importante echipamente, un antreprenor trebuie să cunoască informațiile care îi vor permite să facă alegerea optimă.

Criterii esențiale atunci când alegeți un cuptor pentru pizza

Din punct de vedere al combustibilului utilizat, există trei opțiuni principale: lemn, gaz și electricitate. Fiecare dintre acestea are o serie de avantaje și dezavantaje, care privesc și tipul de unitate publică de alimentare cu energie electrică în care urmează să intre.

Mulți iubitori ai acestui tip de mâncare susțin că are gust și miros cel mai bine atunci când sunt gătite într-un cuptor de pizza pe lemne. De fapt, aroma este deosebită și merită să faci o astfel de investiție dacă deschizi și o pizzerie, adică un loc unde acesta va fi principalul produs oferit clienților. Investiția nu va fi la fel de provocatoare dacă sunteți proprietarul sau managerul unui restaurant care servește și alte tipuri de mâncare. Un cuptor cu lemne, de fapt, are nevoie de timp pentru a se încălzi, ocupă mult spațiu și este necesară delimitarea unei zone speciale pentru depozitarea lemnului.

Asadar, intr-un restaurant care serveste diverse preparate este recomandat un model de cuptor pentru pizza care functioneaza pe gaz sau lumina. Ambele se incalzesc mai repede decat un model din lemn, sunt mai usor de manevrat si intretinut, iar raportul calitate-pret este, la randul sau, avantajos.

Pe lângă tipul de aprovizionare, alte criterii esențiale sunt reprezentate de nevoile și bugetul unității de aprovizionare. Important este și timpul în care trebuie servite preparatele, mai lung în cazul unei săli dotate cu mese unde clienții stau și așteaptă să mănânce în timp ce savurează un pahar, dar mai scurt în cazul unui restaurant fast-food.

Modele recomandate de cuptoare de pizza și caracteristicile acestora

Un cuptor electric cu două camere de gătit iese în evidență pentru oțelul inoxidabil folosit pentru față, care îi crește rezistența, și pentru pietrele de lut fabricate în Italia. Elementele de încălzire superioare și inferioare pot fi controlate independent. Temperaturile ajung la 400 de grade Celsius iar prețul actual este de 3.313 lei.

Un aparat pe bază de lemne, cu o capacitate de vatră de 1,54 metri și o fațadă din cupru, are prețul de 41.010 lei. Oferit de compania germană Virtus Group GmbH, are capacitatea de a pregăti 10 până la 12 pizza în același timp.

Articolul precedentSolutii esentiale pentru sanatate: mentineti igiena si curatenia in spatiile medicale!
Articolul următorDe la angajat la antreprenor: 5 temeri subtile