Întreruperea frecventă a curentului afectează buna funcționare a afacerii fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, putem limita impactul pe care îl are asupra noastră. Din acest motiv, utilizarea tehnologiilor de rezervă precum UPS-urile au devenit echipamente utile și din ce în ce mai căutate pentru a asigura alimentarea neîntreruptă.

Alegerea corectă a unui UPS potrivit, precum și calitatea puterii pe care o oferă, ne determină să evaluăm cu atenție opțiunile disponibile pe piață. Unul dintre principalii factori care pot afecta calitatea puterii furnizate de un UPS central este forma de unda.

În mod tradițional, sursele de alimentare de rezervă oferă o formă de undă sinusoidală simulată/modificată care alimentează echipamentele atunci când nu există energie de la rețeaua publică. Acest tip de undă furnizează un curent fluctuant care nu este tocmai potrivit pentru buna funcționare a unor aparate electrocasnice. Plângerile consumatorilor casnici includ sunete enervante și supraîncălzirea aparatelor electrocasnice. Tehnologia cu undă sinusoidală pură, pe de altă parte, oferă o putere curată de calitate egală sau superioară celei a rețelei publice.

Înainte de a prezenta avantajele unui UPS pentru sistemul termic care beneficiază de undă sinusoidală pură, să remarcăm diferențele dintre cele două tipuri de undă, pentru o mai bună clarificare. Există trei diferențe principale între cele două: costul unui UPS/invertor, eficiența manipulării dispozitivelor și aparatelor electronice și forma de undă inclusă.

Modified Wave UPS se bazează pe tehnologie mai veche și mai ușor de fabricat. Un UPS central cu undă sinusoidală pură se bazează pe tehnologie nouă și recentă și conține mai multe componente, astfel încât costul este puțin mai mare.

Tehnologia simulată produce putere variabilă, în timp ce invertorul cu undă pură imită calitatea puterii rețelei publice. Un cost mai mare plătit pentru un UPS sinusoid pur poate fi cu siguranță o alegere mai bună atunci când vorbim despre beneficiile pe termen lung generate.

Un sistem de rezervă ineficient, cum ar fi un UPS cu val modificată, va crește costul energiei electrice din cauza pierderilor de curent, necesită, de asemenea, reîncărcare frecventă din cauza capacității scăzute a bateriei. În condițiile de astăzi, în care prețul energiei a atins cote de neimaginat, orice cost suplimentar nu va face decât să amplifice cheltuielile. De asemenea, dispozitivele care încep cu un invertor de val simulat nu vor funcționa la capacitate maximă și vor folosi cu aproximativ 30% mai mult curent. Invers, UPS-ul pentru centrale termoelectrice sinusoidale reduce pierderile si poate asigura o perioada de autonomie mai lunga, in functie de capacitatea bateriei conectate la acesta.

Un alt factor pentru care este important să alegeți produsul potrivit este protejarea echipamentului din locuință. Comutarea în cazul unei unde sinusoidale pure este lină, neîntreruptă. Tensiunea începe de la 0 și atinge vârfuri fără nicio fluctuație. Unele aparate de uz casnic, cum ar fi sistemele de încălzire în cazul nostru, funcționează doar printr-o sursă de energie cu undă sinusoidală pură.

Un UPS Strong Euro Power pentru centrale termoelectrice este alegerea potrivită pentru a depăși cu succes întreruperile de curent produse în special în sezonul rece. Indiferent dacă locuiți în oraș sau la țară, acest echipament este recomandat să fie prezent în fiecare casă. Iti simplifica viata si iti ofera confort, dar si certitudinea ca vei beneficia de o functionare corecta si continua a aparatelor si electrocasnicelor. Modelul UPS central Strong-800E este considerat un model de referință, îndeplinește specificațiile tehnice optime. Caracteristicile notabile includ puterea de 800 VA și 500 W, undă sinusoidală pură, protecție la scurtcircuit și supratensiune și transformator toroidal. Tensiunea de 12 V permite acestui model de UPS să funcționeze cu o singură baterie. Timpul de rezervă este determinat de capacitatea bateriei, astfel încât o capacitate mai mare a bateriei vă va oferi un interval de rezervă mai lung.

Vizitați magazinul online 1CCTV pentru mai multe informații despre UPS-urile centralei termice și bateriile recomandate. Produsele comercializate de magazinul nostru se remarcă prin calitatea lor și prețurile accesibile pentru toate buzunarele.

Articolul precedent„Elveția României” se dezvoltă. Proiecte in valoare de peste 3 milioane de euro in Luncile Prigoanei, spectaculoasa poiana din Muntii Șureanu
Articolul următorPENNY România lansează inițiativa 100 de idei de afaceri pentru România