ProCredit Bank lansează primul pachet verde de cont curent pentru persoane fizice. Denumit strategic ProGreen Anniversary, în contextul a 2 decenii de activitate bancară în România, noul produs oferă clienților încrederea că afacerile lor financiare nu vor sprijini proiecte care au un impact negativ asupra mediului.

ProGreen Anniversary este destinat persoanelor fizice care doresc să contribuie la dezvoltarea unei economii durabile și care înțeleg că banii din conturile lor contribuie indirect la activitatea de finanțare desfășurată de băncile comerciale.

Prin încasări pe conturile ProGreen, clienții susțin exclusiv portofoliul de credite verzi al băncii, care la finele celui de-al doilea trimestru al anului 2022 depășea 22% din volumul total al creditelor restante. Acesta vizează proiecte relevante, cum ar fi investiții în energie regenerabilă, mașini și echipamente eficiente din punct de vedere energetic, locuințe durabile, producție și agricultură durabile sau investiții în industriile de reciclare.

Toate acestea sunt evaluate pe baza unor criterii clare de către echipele ProCredit Bank, care aplică metodologii de analiză detaliate care vizează estimarea atât a consecințelor ecologice, cât și a celor sociale ale fiecărui proiect, pe o perioadă mai îndelungată, anterior solicitării de împrumuturi.

„În urmă cu 15 ani, ProCredit Bank a fost una dintre primele bănci comerciale din România care a ales calea sustenabilității. De atunci, angajamentul nostru față de politicile bancare etice și ecologice s-a consolidat, iar astăzi green banking-ul face parte din ADN-ul ProCredit. Completarea ofertei bancare cu un cont curent verde, destinat persoanelor fizice, este un pas firesc si necesar, care ne intareste pozitia de banca orientata spre dezvoltarea durabila a societatii.Prin noul pachet aniversar ne angajam ferm atat fata de clientii nostri cat si fata de mediu. Fiecare cont ProGreen va contribui la dezvoltarea portofoliului de credite verzi, fondurile care sunt transferate prin intermediul acestora fiind alocate doar proiectelor sustenabile.Scopul nostru principal pentru ProGreen este sa ajungem in punctul in care sa putem sustine creditul verde exclusiv din volum. de fonduri din aceste conturi Odată cu lansarea pachetului ProGreen, banca închide căutarea hio

sustenabilitate și face apel atât la clienții săi, cât și la publicul larg să se alăture activității de sprijinire a mediului prin utilizarea unor servicii financiare cu adevărat durabile”, a declarat Ștefan Manole, Director General al ProCredit Bank.

ProGreen Anniversary, 0 costuri pentru un cont ecologic

Pe lângă componenta de sustenabilitate, ProGreen Aniversar oferă toate beneficiile asociate unui pachet de cont curent și include următoarele servicii bancare:

• Cont curent în LEI

• Cont de economii în LEI

• Card de debit Visa

• Internet Banking și Mobile Banking

Articolul precedentHotelurile scumpe din România au fost scoase la vânzare din cauza facturilor mari la energie. Prețurile cresc de la 10 milioane de euro
Articolul următorInvestiția de 20 de milioane de euro într-o infrastructură care va lega Transilvania de porturile a patru mări europene