Noul proprietar de Twitter, Elon Musk, chestionat de Emmanuel Macron, i-a răspuns președintelui francez că, „absolut”, copiii ar trebui protejați online, după ce chiriașul Elysée a început un „atelier” pe această temă cu jucători internaționali, transmite AFP.

Emmanuel Macron a lansat joi la Paris un „laborator online pentru protecția copilului”, care include platforme, ONG-uri și autorități de reglementare, pentru a răspunde expunerii tot mai mari a copiilor la pornografie, hărțuire și violență online.

”@Elonmusk, Va proteja pasărea copiii noștri? ”(„Va proteja pasărea copiii noștri?”), a scris șeful statului francez într-un mesaj postat pe Twitter, făcând referire la sigla rețelei de socializare în formă de pasăre albastră. „Absolument” („absolut”), a răspuns în franceză șeful Twitter. „Vom lua măsuri în acest sens”, a adăugat el în engleză.

Laboratorul a fost inaugurat în cadrul unei întâlniri, la Elysée, cu organizații neguvernamentale și reprezentanți ai principalelor platforme digitale și motoare de căutare – printre altele Meta, Microsoft, Google, TikTok – cu ocazia Forumului Pacii de la Paris.

„Spațiul digital nu poate fi un loc al ilegalității. Aceasta este o luptă pe care am purtat-o ​​împotriva terorismului, pe care o ducem împotriva discursului instigator la ură online, este ceea ce trebuie să continuăm în ceea ce privește protejarea copiilor noștri”, a subliniat el Macron.

Laboratorul are sarcina de a identifica „modalități bune de a ne reglementa și proteja mai bine copiii online”, a insistat șeful statului francez, care a îndemnat toți actorii „voluntari” să se alăture acestei inițiative.

Articolul precedentMiliardarul american a devenit sărac într-o singură zi. Platforma de tranzacționare cu criptomonede FTX declară faliment
Articolul următorUltimele 48 de ore, cantități limitate! Obțineți Office 2021 pe viață pentru doar 13,22 EUR și Windows 10 original de la 6,11 EUR în oferta mare de Vinerea Neagră!