Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a cumpărat, în prima zi a stării de urgență pandemică, 84 de camere de izolare gonflabile pentru care a plătit șase milioane de euro. Potrivit Libertatea, gonflabilele nu au fost niciodată folosite, iar activitatea este investigată de DNA.

Potrivit sursei citate, Oficiul National pentru Achizitii Centralizate (ONAC) a incheiat, in numele IGSU, un acord-cadru cu firma Nanosystems MC, controlata de Codrin Mardare din Ilfove.

Contactat de jurnaliști și întrebat cum comentează operațiunea, dar și faptul că produsele sunt asemănătoare cu gonflabilele din centrele comerciale, Mardare a spus: „Din punctul meu de vedere, cunoscând produsul, vă spun doar asta: formulele matematice implicate în proiectarea acelui produs nu au nimic de-a face cu castelele gonflabile. Mă simt jignit de această comparație.”

„Aceste încăperi au fost achiziționate în scopul izolării persoanelor infectate cu agenți patogeni foarte contagioși de la persoanele neinfectate, atât în ​​contextul pandemiei de COVID-19, cât și în cazul apariției altor boli foarte contagioase care amenință comunitățile. Alături de alte echipamente, au intrat în stocul strategic de răspuns la dezastre al României și sunt gata să susțină cererile de sprijin pentru care au fost concepute.

Cele 84 de încăperi de izolare la presiune negativă au fost repartizate astfel: 80 dintre ele au fost repartizate la Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene (câte câte pentru fiecare județ), iar patru sunt amplasate la Depozitul de Rezervă Proprie al Mizil”, a adăugat acesta, răspunsul IGSU”, a trimis IGSU, la cererea Libertatea.

Articolul precedentRăzboiul lui Putin lovește masiv Rusia: afaceri la Moscova, colaps dramatic
Articolul următorMotivul pentru care compania-mamă a Facebook riscă o amendă de aproape 12 miliarde de euro din partea UE