Poluarea aerului provoacă peste 300.000 de decese premature în fiecare an, spun reprezentanții Comisiei Europene, motiv pentru care vor elabora un plan de măsuri concrete pentru reducerea drastică a nivelului de poluare.

„Vrem să punem UE pe drumul către zero poluare a aerului până în 2050. Aerul proaspăt nu ar trebui să fie un lux în Europa”, spune Virginius Sinkevicius într-un interviu.

Ce fac companiile industriale românești în acest sens? Cum văd protecția mediului în contextul actual de afaceri? Au un plan de acțiune concret?

Marian Pirvu, CEO Wetterbest, un producător și distribuitor de top de țigle metalice și accesorii pentru acoperiș, a răspuns la câteva întrebări pe această temă.

Protecția mediului este un subiect aprins dezbătut în Parlamentul European. Cum vă afectează afacerea?

Protecția mediului trebuie luată în serios, deoarece poluarea ne poate afecta direct viața.

Impactul legislației europene se regăsește mai ales la nivel de produs, fie că vorbim de materii prime, de procesul de producție sau de posibilitatea de reciclare a produsului finit.

În afacerea noastră, 100% din energia electrică utilizată la producerea profilelor de plăci metalice Wetterbest provine din surse regenerabile, o parte din electricitate este produsă în centrala noastră solară, o parte este achiziționată de la producători de energie regenerabilă.

Aveți un plan concret de măsuri pentru protejarea mediului?

În cazul companiei Wetterbest, viziunea este complexă cu obiective măsurabile pentru următorii 10 ani, grupate în 4 direcții principale: energie, apă, amprentă de carbon și circularitatea materialelor din natură. Toți sunt adunați sub umbrela Planet Passionate sau pur și simplu We Are Passionate about the Planet.

Principalele obiective sunt folosirea energiei electrice din surse 100% regenerabile (deja realizată), înlocuirea tuturor mașinilor din parcare cu mașini electrice până în 2030, reducerea deșeurilor la 0 până în 2025, reciclarea cu peste 1 milion de litri de gunoi. apă pluvială pe an și reducerea consumului de apă din rețeaua publică cu 80% începând din 2023.

Ce sfaturi dai altor companii producatoare din Romania?

Articolul precedentDe ce se scumpește electricitatea dacă România produce energie electrică? Expert: „Deși modelul pare nedrept, este foarte inteligent”
Articolul următorVești bune pentru utilizatorii Facebook. O setare importantă de profil a fost extinsă la nivel global