Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus că investitorii străini au încredere în economia românească, iar ţara noastră este „un magnet comercial pentru întreaga zonă a Europei de Sud-Est”.

„Acest optimism provine tocmai din volumul acestor investiții străine, care a atins o cifră record în acest an. Până în octombrie a anului, acestea sunt de 9,4 miliarde și probabil vor crește cu 11 miliarde până la sfârșitul anului, iar această cifră aduce l Economia românească, precum și investițiile și capitalul, locurile de muncă și bineînțeles venituri suplimentare la buget.România este un magnet comercial pentru întreaga zonă a Europei de Sud-Est.Față de alte țări, România are în prezent cifre foarte bune, „, a declarat Ionuţ Stroe, miercuri, la Digi 24.

El a mai spus că „investiția este pe termen lung pentru că practic în acest moment aceste cifre ne oferă perspective de creștere economică solidă”.

„Practic, există această încredere pe care o au investitorii străini în economia românească. Aceste cifre sunt dovada asta. Suntem o economie în creștere, o economie emergentă, suntem în creștere și investitorii o văd, ceea ce a dus la acest val de investiții străine în România.Este o reconfirmare a anului 2021, pentru că și anul acesta a fost foarte bun din punctul de vedere al acestor investiții străine și practic în 2022 înregistrăm această cifră care ne dă motive să fim optimiști”, a adăugat el Stroe.

Investițiile străine directe au atins un nivel record în primele zece luni ale acestui an, a spus premierul Nicolae Ciucă, spunând că, potrivit estimărilor BNR, 2022 va fi anul cu cele mai multe investiții străine.