Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus că investitorii străini au încredere în economia românească, iar ţara noastră este „un magnet comercial pentru întreaga zonă a Europei de Sud-Est”.

„Acest optimism provine tocmai din volumul acestor investiții străine, care a atins o cifră record în acest an. Până în octombrie a anului, acestea sunt de 9,4 miliarde și probabil vor crește cu 11 miliarde până la sfârșitul anului, iar această cifră aduce l Economia românească, precum și investițiile și capitalul, locurile de muncă și bineînțeles venituri suplimentare la buget.România este un magnet comercial pentru întreaga zonă a Europei de Sud-Est.Față de alte țări, România are în prezent cifre foarte bune, „, a declarat Ionuţ Stroe, miercuri, la Digi 24.

El a mai spus că „investiția este pe termen lung pentru că practic în acest moment aceste cifre ne oferă perspective de creștere economică solidă”.

„Practic, există această încredere pe care o au investitorii străini în economia românească. Aceste cifre sunt dovada asta. Suntem o economie în creștere, o economie emergentă, suntem în creștere și investitorii o văd, ceea ce a dus la acest val de investiții străine în România.Este o reconfirmare a anului 2021, pentru că și anul acesta a fost foarte bun din punctul de vedere al acestor investiții străine și practic în 2022 înregistrăm această cifră care ne dă motive să fim optimiști”, a adăugat el Stroe.

Investițiile străine directe au atins un nivel record în primele zece luni ale acestui an, a spus premierul Nicolae Ciucă, spunând că, potrivit estimărilor BNR, 2022 va fi anul cu cele mai multe investiții străine.

Articolul precedentCât vor plăti pentru electricitate mamele singure care trăiesc cu chirie și familiile cu trei 3 copii. „Surprizele” din legea de pe acoperiș
Articolul următorCumpărați Windows 10 și Microsoft Office originale la prețuri de la 6,12 EUR cu ocazia reducerilor de Crăciun la Godeal24!