Celebrul hotel Rex din Mamaia va fi renovat și transformat în apartamente de către dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe, care îl va cumpăra cu 13,3 milioane de euro de la familia fostei soții a antreprenorului Dan Adamescu.

Prețul convenit de familia Hagag și Carmen Palade, de 13,3 milioane de euro, urmează să fie plătit în 6 rate, sub rezerva apariției unei serii de condiții. Până acum au fost plătite primele 3 rate de 1,54 milioane de euro, ultima chiar după ce Municipiul Constanţi şi Ministerul Culturii au renunţat la dreptul de prim refuz asupra hotelului Rex, din motive economice.

Prețul plătit de Hagag este mai mare decât oferta antreprenorului George Becali, care în 2018 a fost dispus să plătească 10 milioane de euro pentru achiziția fostului hotel de cinci stele de la malul mării, dar a renunțat la cumpărarea proprietății din cauza „ situația complicată a documentelor”, conform surselor Profit.ro.

Hagag va achiziționa fostul Hotel Rex, care are o suprafață totală construită de aproximativ 14.000 m2, plus două clădiri de depozitare de 100 m2, amplasate pe un teren cu o suprafață de aproximativ 7.000 m2 și un autoturism de 345 m2. parc.

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex în 2006 cu aproximativ 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu.

Construcția Hotelului Rex, situat la câteva zeci de metri de plajă, a fost începută în 1936 de însuși regele Carol al II-lea. S-a deschis doi ani mai târziu și de atunci a fost considerat un hotel de lux. Spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial denumirea hotelului a fost schimbată în Casa de Odihnă 1 Mai, iar 15 ani mai târziu a fost redenumită Internațional și sub această denumire a funcționat până în 1990, când a revenit la denumirea inițială de Grand Hotel Rex. . Tot în anii ’90, hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu, care a ajuns să fie proprietarul hotelului InterContinental din București, preluat ulterior tot de familia Adamescu.

Articolul precedentPrețurile gazelor în Europa continuă să scadă din cauza importurilor mari de GNL
Articolul următorÎn proiectul Search & Rescue, specialiștii IT români proiectează arhitectura platformei pentru salvatori în caz de dezastre naturale